Tuesday, April 16, 2024
Beauty

De onfeilbare manier om je eigen pony te knippen

Scissor girl about to cut long blond hair, studio

Zelfs in de meest wanhopige tijden geïsoleerd, kan een knipbeurt het beste worden overgelaten aan de professionals (ja, zelfs die paar gespleten haarpunten). Maar voor randdragers is dit het moment om de trim thuis te beheersen om het haar fris en gepolijst te houden.

Geïntimideerd? Doe niet. Met nergens te zien en niemand te zien, haal het meeste uit isolatie om je vaardigheden te verfijnen onder de virtuele begeleiding van Edwards & Co’s Jesse Furlan.

En een waarschuwing voor mensen zonder franje: weersta de verleiding om voor de eerste keer je eigen kapsel te knippen, dat kun je het beste aan een kapper overlaten. Maar als je jeuk hebt om een ​​schaar op te halen, gebruikt de haarstylist van beroemdheden en Ouai-oprichter Jen Atkin een vergelijkbare techniek om haar gelaatskaderlagen op te frissen.

Dus verzamel een kam met fijne tanden, clips en een scherpe manicureschaar (of een kappersschaar, als je pro wilt gaan) en ga voorzichtig knippen.

Begin met schoon, aan de lucht gedroogd haar of een ruw gedroogde pony om te zien hoe het haar valt met zijn natuurlijke body en textuur. Gebruik vervolgens een kam om de bestaande driehoekige vorm van de pony van de rest van het haar te scheiden en knip de langere stukken haar achter de oren. Of je nu dik of fijn haar hebt, horizontaal de helft van de pony en knip de bovenste helft naar achteren voor beheersbare secties en een nauwkeurigere trim.

Om een ​​geleider voor de lengte van de pony te maken, neemt u een deel van één tot twee centimeter vanaf het midden van de pony tussen wijzer en middelvinger en maakt u kleine, verticale knipjes met de puntjes van de schaar tot de gewenste lengte is bereikt. Kam vervolgens door de pony en scheid het haar van het middelste deel in twee delen. Om een ​​taps toelopend effect te creëren, trekt u het haar in de richting van de ruimte tussen de wenkbrauwen, waardoor de buitenste strengen langer worden dan het midden en de lengte verder weghakken met verticale knipjes. Herhaal aan de andere kant.

Om te controleren of de pony gelijk is, kam je het haar naar beneden om te zien waar het van nature zit, en laat je vervolgens langzaam met je vingertoppen langs de buitenste delen van de pony lopen om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig taps toelopen.

Laat vervolgens de bovenste helft van de pony naar beneden, gebruik het middelste stuk haar van het onderste gedeelte als richtlijn voor de bovenste helft en herhaal de knip- en taperingstechnieken.

Om te eindigen, laat u de rest van het haar los van clips, kamt en masseert u het haar om te zien hoe de pony zit met de natuurlijke vorm van het haar, en gaat u door met knippen en tweaken om de pony aan uw haar en stijl te personaliseren.

Leave a Response