Tuesday, June 25, 2024
Interior

De vijf voordelen van jaloezieën

Wik je de zon weren? Ben je gesteld op je privacy? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor gordijnen, rolgordijnen of jaloezieën. Waarom kiezen voor jaloezieën? Omdat ze een vijftal voordelen hebben:

  • De grote variëteit. Ze zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld houten jaloezieën , aluminium of pvc. De lamellen hebben onder andere de maten 25, en 55mm breedt. Bovendien kan er gekozen worden voor een ladderband of voor een retro-uitvoering. Dankzij deze grote variëteit kunnen jaloezieën toegepast worden in veel verschillende interieurs.
  • De hygiëne. Ze kunnen goed worden  schoongemaakt en schoongehouden. Je kunt ze met een plumeau eenvoudig stofvrij maken. Ze zijn dus ook geschikt voor mensen met een stofallergie.
  • Het natuurlijke licht. Met de horizontale lamellen kan de lichtinval uitstekend worden geregeld. Bij naar boven gekeerde lamellen wordt het licht weerkaatst door het plafond, met als gevolg een natuurlijke en egale verlichting. De zon schijnt dan niet in je ogen, terwijl er wel voldoende licht in de kamer is.
  • Het gemak. Niet onbelangrijk is dat jaloezieën zowel eenvoudig te monteren als te bedienen zijn. Ze zijn dus ook geschikt voor wat minder handige mensen.
  • Goed warmtewering en isolatie. Aluminium jaloezieën hebben de beste warmtewering en isolatie van alle typen binnen zonnewering. Staat de zon op het raam? Dan is de warmte werende werking natuurlijk prettig. Is het koud buiten? Dan zorgen de aluminium jaloezieën voor een goede isolerende werking.

Het kiezen van de juiste jaloezieën

Vroeger waren er uitsluitend aluminium jaloezieën. Inmiddels kun je kiezen uit allerlei soorten. Welke soort moet je kiezen? Onderstaande tips helpen je om een juiste keuze te maken.

  • De aluminium jaloezieën zijn tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende kleuren en in houtlook. Ze zien er dus goed uit. Bovendien zijn ze relatief goedkoop en kunnen ze goed tegen vocht.
  • De duurdere jaloezieën van pvc kunnen ook goed tegen vocht. Ze zijn steviger en ze zijn, dankzij een stof werende coating, gemakkelijker schoon te houden. Met hun mooie uiterlijk passen ze goed in moderne woningen.
  • Vind je een mooie en luxe uitstraling belangrijk? Dan kun je overwegen om te kiezen voor houten jaloezieën. Ze zijn relatief goedkoop en zeer duurzaam. Ook zijn ze eenvoudig schoon te maken.
  • De van het volledige natuurlijke en lichte materiaal gemaakte bamboe jaloezieën zijn erg milieuvriendelijk. Ze hebben een luxe uitstraling. Door hun stof werende eigenschappen worden ze niet snel vies. Bovendien zijn ze eenvoudig te reinigen.

Leave a Response