Saturday, July 20, 2024
Interior

Hoe een regentuin te ontwerpen

De term regentuin is iets van een verkeerde benaming. Een regentuin roept visioenen op van eeuwig vochtige landschapselementen; sappige bassins vol met dorstige planten en misschien een paar amfibieën. In feite ervaren regentuinen een breed scala aan vochtomstandigheden, variërend van tijdelijk overstroomd moeras tot kurkdroog.

Wat is een regentuin?

Een regentuin is een beplanting die je op een lage plek in je landschap plaatst. Dit kan een natuurlijke depressie op uw terrein zijn, of het kan het gevolg zijn van een geplande rangwijziging die u in uw landschap implementeert. Huiseigenaren kunnen ervoor kiezen om hun regenpijpen naar regentuinen te leiden, waar planten nog meer water kunnen opnemen en filteren.

Voordelen van Rain Gardens

Regentuinen voorkomen vervuiling. Afvoerwater is geen puur regenwater; het verzamelt tijdens het stromen verontreinigende stoffen, vooral overtollige stikstof en fosfor uit gazonmeststoffen. Deze verontreinigende stoffen kunnen rivieren en vijvers schaden door algenbloei en visdoding te veroorzaken. De diepe wortels van inheemse planten nemen deze voedingsstoffen gemakkelijk op en beschermen de grondwaterkwaliteit.

Planten voor een regentuin

Een goed ontwerp van de regentuin vereist dat alleen vaste planten worden geïnstalleerd. Dit komt door de manier waarop een regentuin werkt als een waterzuiveringsfunctie, die afhangt van de diepe wortels van vaste planten.

Planten die u in het midden van de tuin installeert, zullen langere periodes van natte tuingrond ervaren en zullen gedijen in deze vochtige omstandigheden. Vijf winterharde en langbloeiende planten waar je hier niet fout mee kunt gaan, zijn valse indigo, zonnehoed, winterharde hibiscus, Susan met zwarte ogen en kraanvogel. Voeg ook wat winterharde grassen toe, zoals fonteingras of kurkentrekker.

Planten aan de rand van de regentuin hebben zelden natte voeten en zullen af ​​en toe droogte niet erg vinden. Enkele aantrekkelijke bloeiende keuzes met een grote aantrekkingskracht op dieren in het wild zijn gaura, koraalklokken, duizendblad, vlinderwier en kattenmunt.

Rain Garden Verzorging en onderhoud

Hoewel regentuinen minder onderhoud vragen dan een typisch bloembed, profiteren ze van dezelfde goede zorgpraktijken. Regentuinen hebben mogelijk meer zorg nodig in hun eerste jaar, omdat ze hun wortelsystemen vestigen. Water diep maar niet vaak in tijden van droogte om gezonde wortels te stimuleren.

Regentuinen moeten onkruidvrij worden gehouden, zowel voor de gezondheid van planten als voor esthetiek. De beste tijd om te wieden is na een regenbui, wanneer de zachte grond ervoor zorgt dat onkruidwortels hun aankoop gemakkelijk kunnen vrijgeven. Een laagje mulch van 3 inch zal onkruid verder onderdrukken. Gebruik een fijne hardhouten mulch, omdat deze minder snel wegdrijft na een zware regenbui.

Leave a Response