Friday, May 24, 2024
Lifestyle

Hoe u uw huis kunt verbeteren door vruchtbaarheid

‘De gifstoffen in onze huizen kunnen een negatieve en soms desastreuze invloed hebben op onze gezondheid en onze hormonen’, legt ze uit. “Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat veel voorkomende gifstoffen zoals BPA, ftalaten, parabenen, pesticiden en vlamvertragers niet alleen in de meeste van onze lichamen worden aangetroffen, maar ook in navelstrengbloed, vruchtwater en de lichamen van onze ongeboren baby’s.”

Ze voegt eraan toe dat dit bijzonder alarmerend is, omdat we weten dat blootstelling aan deze chemicaliën tijdens de ontwikkeling van de foetus “het risico op geboorteafwijkingen, morbiditeit bij kinderen, vroeggeboorte en hormonale stoornissen kan verhogen”.

Maar maak je geen zorgen als het verminderen van gifstoffen in je huis een te grote klus is om aan te pakken in je huishouden. Kirkpatrick zegt dat de grootste fout die mensen maken zich overweldigd voelt of denkt dat deze veranderingen duur moeten zijn of allemaal tegelijk moeten plaatsvinden.

“Het kan jaren duren om deze veranderingen door te voeren en dat is prima!” ze zegt. ‘Breng langzaam wijzigingen aan als uw budget dit toelaat. Elke verandering die u aanbrengt, is een stap naar gelukkiger hormonen, een betere vruchtbaarheid voor u en uw partner en een betere gezondheid voor u en uw gezin.

Stap 1: verklein uw chemische voetafdruk

Het eerste gebied waar je naar moet kijken, volgens Kirkpatrick, is hoeveel chemicaliën we in ons huis gebruiken om schoon te maken. Haar eerste vuistregel is om de verpakking te controleren op tekenen dat het product misschien niet de beste keuze is.

“Gooi elk schoonmaakproduct weg dat een gevarensymbool op de achterkant heeft (of een link naar de gifhotline)”, legt ze uit. “Het is redelijk veilig om te wedden dat een product dat deze dingen bevat giftig is voor je gezondheid en hormonen.”

Stap 2: Clean Your Air

De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat er jaarlijks 4,3 miljoen mensen sterven aan luchtverontreiniging binnenshuis, en hoewel we het geluk hebben dat Australië niet zoveel last heeft als sommige andere landen, is de luchtverontreiniging in je huis nog steeds belangrijk voor je gezondheid. Er staan ​​producten op

de markt, zoals luchtreinigers, die populair zijn, maar een goedkoper alternatief is om te investeren in planten die de lucht filteren terwijl je slaapt.

Stap 3: ga organisch

Het kopen van biologisch voedsel kan duur zijn, maar als u de overstap maakt, kunt u de pesticiden en chemicaliën die u consumeert, verminderen. Als u een beperkt budget heeft en het u niet kunt veroorloven om alles biologisch te kopen, kunt u proberen alleen ‘risicovolle’ producten te kopen, zoals spinazie, aardbeien en tomaten, of te investeren in een plantaardige biologische fruitwas.

Stap 4: Opruimen

Ten slotte stelt Kirkpatrick voor om in een net huis te wonen in plaats van een huis vol rommel. Het maakt het niet alleen gemakkelijker schoon te maken, het heeft ook een kalmerende werking op het moment dat je de voordeur binnenloopt en het moment dat je in bed stapt.

“We brengen (of zouden moeten) elke nacht minstens acht uur door in onze slaapkamers, zodat tijd onze gezondheid echt kan helpen of mogelijk belemmeren”, zegt ze. ‘Ik raad aan om het netjes en zo goed mogelijk geventileerd te houden.’

Leave a Response