Saturday, July 20, 2024
Beauty

InStyle’s gids voor sterker, gezonder haar met schone haarverzorging

Zeg nee tegen…

De experts stellen voor om deze toevoegingen te vermijden voor sterkere, langere lengtes.

Sulfaten: Ook gevonden in huishoudelijke schoonmaakmiddelen, sulfaten geven shampoo hun schuim. Maar als u wilt dat uw glanzende kleurbehandeling blijft bestaan, kunt u ze het beste vermijden. “Sulfaten zijn zeer sterke wasmiddelen die de haarkleur aantasten en verwijderen”, zegt haarstylist en merkoprichter Kevin Murphy.

Alcohol: “Alcohols worden vaak in formuleringen opgenomen omdat ze snel verdampen, waardoor de droogtijd van producten wordt verkort”, zegt kleurman Christophe Robin. ‘Maar in feite voorkomen ze dat nuttige voedingsstoffen de strengen en de hoofdhuid binnendringen.’

Parabenen: deze petrochemicaliën – vaak vermeld als butylparaben, propylparaben en methylparaben – fungeren als conserveermiddelen om de houdbaarheid van een product te verlengen. “Ze zijn echter een van de toonaangevende chemicaliën die huidirritatie en contactdermatitis kunnen veroorzaken”, zegt Diana D’Amore, productmerkmanager bij Original & Mineral.

Siliconen: “Ze kunnen op korte termijn de indruk wekken van zachte, glanzende strengen, maar deze nare ingrediënten zijn op de lange termijn schadelijk”, zegt Robin. Siliconen vachtstrengen in een dunne waterdichte afdichting, verstoren de pH-balans en beïnvloeden de kleur door de haarvezel te verbleken.

De nieuwe manier van wassen

In eenvoudiger tijden omvatte het wassen van haar twee stappen, maar vandaag zijn er nog een paar te overwegen. Hoewel routines moeten verschillen, afhankelijk van het haartype en de omgeving, kan het toepassen van een voorwasbehandeling, als uw strengen broos of verlicht met bleekmiddel zijn, helpen beschermen tegen breuk veroorzaakt tijdens het reinigen.

Een scrub voor de hoofdhuid moet eens in de twee weken worden aangebracht, vooral als u een regelmatige gebruiker bent van droogshampoo en stylingproducten. Shampoo en conditioneer indien nodig.

Als je hete tools gebruikt om je haar te drogen of te stylen, is een leave-in-behandeling met extra hittebescherming een must.

Gezond haar begint bij de wortel

De schoonheidsindustrie is verslaafd aan hoofdhuidverzorging, en dit is waarom: “Je hoofdhuid produceert oliën die je haar helpen bloeien”, zegt Masterson. “Ophoping van producten en zweet kan de haarzakjes verstoppen en de manier waarop je haar groeit beïnvloeden. Door je hoofdhuid regelmatig te scrubben, wordt je haar weer gezonder. ”

Kleurstoffen die het beter doen

Helaas kunnen kleurformules niet volledig vrij zijn van chemicaliën, maar u kunt wel schonere keuzes maken. “In-salon-merken, zoals Faction8 van Pulp Riot, laten agressieve chemicaliën zoals PPD en resorcinol weg, zijn veganistisch, zonder parabenen en zitten boordevol voedende, natuurlijke ingrediënten”, zegt colorist Simon Bright van Sydney’s Jonny + June.

De finishing touch

Hoewel de categorie haarverzorging snel herformuleert met meer natuurlijke ingrediënten en minder potentieel irriterende ingrediënten, zijn stylingproducten zoals sprays, schuimen en poeders iets langzamer om dit voorbeeld te volgen. De meeste traditionele stylingproducten bevatten siliconen en alcohol omdat ze direct resultaat opleveren, zoals een verhoogde glans.

Leave a Response