Friday, May 24, 2024
Interior

Ontwerp een vogelvriendelijk landschap

Het aantrekken van een verscheidenheid aan vogels naar uw achtertuin vereist meer dan het toevoegen van een paar vogelvoeders of het vullen van een vogelbad – een vogelvriendelijk landschap moet voldoen aan alle basisbehoeften van een wilde vogel, inclusief voedsel, onderdak, water en broedplaatsen. Met deze sleutels tot de juiste leefomgeving kan uw achtertuin een breed scala aan populaire vogels aantrekken.

Oorspronkelijke planten

De beste plantensoorten om lokale vogels aan te trekken zijn de planten waarmee ze het meest vertrouwd zijn. Inheemse landschapsarchitectuur maakt gebruik van lokale en regionale bomen, struiken, bloemen en grassen, en dat zijn dezelfde planten die vogels herkennen als rijke voedselbronnen en geschikte beschutting. Exotische planten zijn misschien mooi, maar als de vogels niet van dezelfde planten houden, worden ze er niet door aangetrokken.

Gelaagde vegetatie

Een vogelvriendelijk landschap is er een die verschillende lagen planten biedt voor verschillende vogels om te gebruiken. Wanneer veel vogelsoorten in dezelfde regio leven, passen ze zich aan aan het gebruik van verschillende gebieden van de beschikbare habitat. Sommige vogels geven er de voorkeur aan om op de grond te foerageren naar voedsel, terwijl anderen in lage struiken voedselbronnen zoeken. Sommige vogels nestelen in struiken, terwijl anderen de voorkeur geven aan hoge bomen en grotere hoogten. Zelfs dezelfde vogelsoorten zullen vaak verschillende hoogtes en vegetatielagen gebruiken voor het voeren, slapen en nestelen.

Dichte planten

Vogels zullen zich veiliger voelen als er voldoende beschutting in uw achtertuin is. Om die beschutting te bieden, creëert u dichte vegetatiegebieden die kleinere vogels beschermen tegen haviken, katten of andere roofdieren. Dichte begroeiing is ook meer geschikt voor slaapplaatsen en nesten, waardoor uw vogels in de achtertuin permanente bewoners kunnen worden in plaats van voorbijgaande gasten.

Plant Diversiteit

Verschillende vogels geven de voorkeur aan verschillende soorten planten, en als u kiest voor landschap met een breder scala aan plantensoorten, zult u ook meer vogelsoorten kunnen aantrekken. U kunt specifieke planten kiezen die de voorkeur genieten van bepaalde vogels die u wilt aantrekken of u kunt kiezen voor planten die gunstig zijn voor de vogels die uw tuin al bezoeken.

Verminder open gebieden

Omdat een breed scala aan diverse planten in dikke lagen zo essentieel is voor het aantrekken van vogels, is het verkleinen van de open grasvelden een van de beste stappen die u kunt nemen om een ​​vogelhabitat in uw achtertuin te creëren.

Puinhoop is het beste

Een vogelvriendelijk landschap is nooit perfect verzorgd en netjes gesnoeid. Bladafval, langer gras en afgedankte borstelhopen zijn zeer aantrekkelijk voor vogels omdat ze rijke bronnen zijn van insecten, nestmateriaal en beschutting. Door het uiterlijk van de natuurlijke habitats van vogels na te bootsen, kunt u uw tuin direct aantrekkelijker maken.

Leave a Response